måndag 19 september 2011

Camping in Five Rocks

Jag fick förfrågan att följa med tre australiensiska killar att campa på ett stället som heter Five Rocks, ligger typ en timma härifrån. Självklart tackade jag ja, eller jag tvekade kanske lite först eftersom jag inte känner killarna så jättebra och eftersom jag skulle åka själv med dom.
Men what the hell, man måste fan chansa lite här i livet om man vill uppleva något!!

Så Jimmy kom och hämtade upp mig på college lördag morgon. Vi tog bilen hem till hans föräldrar i Yeppoon där hans bror och kusin väntade, som skulle följa med och campa. Killarna började packa bilen full med öl, mat och allt annat nödvändigt. Själv stod jag lite lättsamt och ledigt i skuggan och pratade med deras mamma medan dom skötte allt det jobbiga.

Efter lite om och men med packningen kunde vi äntligen bege oss mot Five Rocks. Vi körde en fyrhjulsdriven jeep för vi skulle nämligen ut och köra terräng, oj så skoj det var :D
Sista biten var bara sandväg uppe i bergen så det var rejält skumpigt och vi lyckades köra fast i sanden en gång..ut och putta...eller jag tittade visst bara på ;)

Nästan framme stannade vi på toppen och kikade på utsikten, stranden har fem klippor ut från stranden, det är därför stället heter Five Rocks, en lång fin strand var det. När vi stod där och kika ner mot stranden kunde vi se mörka fläckar i vattnet, det var tydligen stingrockor och hajar. Enligt Jimmy så simmar det många tigerhajar och bull sharks runt klipporna.

Väl nere på stranden hoppade två av killarna i vattnet direkt för att snorkla med harpuner och försöka fånga lite mat. Självklart skulle dom simma längs med klipporna där det kan finnas haj och stingrockor. Dom såg inga hajar men dom såg en väldigt stor stingrocka.
Jag och den tredje killen tog en simtur längs stranden innan vi tog fiskespöt och begav oss ut på klipporna för att försöka fånga lite fisk, gick sådär för oss kan jag säga.
Dom andra killarna lyckades i alla fall fånga lite fisk. På eftermiddagen gjorde vi upp ett camp bakom sandbankarna i ett litet creek, som dom kallade det. Vi gjorde upp eld och lagade fisken som dom fångat och jag hade såklart lovat att smaka om dom lyckades fånga något, så jag hade ju inte så mycket att säga till om när fisken väl var klar. Men jag måste erkänna att jag inte mådde illa, det smakade faktiskt bra. Smakade citron och salt.  Kan ju ha något med att göra att jag var så sjukt jävla hungrig när fisken väl var klar att jag sket i vad jag åt bara jag fick något att äta.

Vi satt på stranden och drack öl och kikade på solnedgången för att sedan gå tillbaka till vårt lilla läger och spendera resten av kvällen/natten framför brasan. Kan ju berätta att jag lyckades vara fruktansvärt smidig när jag skulle hoppa över bäcken som rann bredvid vårt läger. Jimmy försökte övertala mig att jag visst skulle klara av att hoppa över, men jag tvekade i sista sekund och föll rakt i, jag trodde ju inte att det var så djupt men det gick ju för tusan upp till midjan... Som tur var fick jag låna varma kläder av killarna.

Hela söndagen spenderades på stranden med öl, musik, strålande sol och bad! Åhh vad jag njöt just då!
Ja, jag lyckades bränna mig, men vad begär ni av mig?! Kan ju inte tänka på allt, det är nästan bara näsan som är lite röd. Fick en härlig bränna av solglasögonen.
Och vi såg delfiner!! Exalterad!!


Här kommer lite bilder från vår lilla tripp. Jimmy lyckades faktiskt fånga mitt fall i bäcken på kort, men jag har inte fått hans kort än så ni får vänta med att se det ;)

Packar bilen och gör oss redo för avfärd
On our way!!

Stopp för att kika på utsikten över Five Rocks

Five Rocks

Jag

Ja här är jag igen

Bröderna

Jag och kusinen gick på fisketur

Jag

Utsikt

Här snorklade dom

Obligatoriska turistbilder

Posa

Dom lyckades fånga lite middag

Blööö

Grabbarna på stranden

Precis innan solnedgång

Jimmy fixar fisken

Tadaaaaa!! Bildbevis, jag smakade!

Här sov vi under bar himmel i "Swags" som dom kallade det, typ sovsäck
Månen över havet

Bäcken som jag föll i

Vår sovplats

Frukost
Fiskar


Bröderna fick en Barracuda på kroken

Gaaah!

Chill på stranden med öl och musik

That's Lovely!
Häng på stranden
Sista fångsten för helgen















2 kommentarer:

Johanna W sa...

Det är ju för tusan som i en film! Lyllo dig, vad roligt du verkar ha det, vill också va med! Puss och kram

Malin sa...

Önskar att du hade kunnat vara med, detta var verkligen en upplevelse! Kram på dig!