måndag 24 oktober 2011

Sol och bad i Surfers Paradise!


Lördag morgon tog vi vår van och även vår vän Johan och begav oss mot Surfers Paradise. Vi möttes av strålande sol när vi kom fram. Johan gav oss en guidad tur genom stan, yrket guide är nog inget som skulle passa Johan eftersom han märkbart skämdes rejält när vi var turistiga och tog kort överallt. En sväng förbi ”systemet” och sen vidare tillbaka till vanen där det var dags att svida om till partyblåsan. Kanske inte det lättaste att göra detta lite diskret mitt inne i stan. Fyra tjejer som vräker ut sina väskor på trottoaren, byter om och sminkar sig är inte så diskret. Vi hade nog inte vunnit någon make up-tävling heller, men vi kände oss ändå piffiga och redo inför kvällen efter ha levt mindre piffiga under veckan. Vi hamnade på ett födelsedagskalas hemma hos en bekant till Johan. Där bjöds vi på en hel buffé av kakor, tårtor, popcorn och bål. Vi blyga inte. Det var trevligt, vi träffade ett annat svenskt par som var VÄLDIGT trevliga. Lite torra, men trevliga. 

Sen var det dags att gå ut och dansa, detta skedde på Melbas, Surfers Paradise största köttmarknad. Vi har aldrig vart med om något liknande. Det var som att folk där inne hade ett stort överflöd av hormoner, det var som att de aldrig hade sett någon av det motsatta könet förut. Usch! Vi fick markera väldigt tydligt flera gånger att vi inte var intresserade, speciellt när en vidrig kille försökte attackpussa Malin. Elin var snabbt framme med näven och TRYCKTE bort hans ansikte. Att hon nog råkade peta honom i ögat var bara rätt åt honom, det var bara en bonus. Vi var väldigt trötta efter dålig sömn under veckan och köttmarknaden och musiken och gjorde inte saken bättre. Men vi höll ändå ut till kl.03, innan vi gick och köpte Subway och senare däckade i vanen.

Eftersom det inte är så populärt att ställa sig att campa på mitt på gatan så tipsade Markus (Malins klasskompis från Halmstad) om en återvändsgata utanför deras lägenhet där det aldrig synts till några poliser. Det blir väl bra tänkte vi och spenderade natten där. När vi vaknade nästa morgon stod det två poliser lite längre ner på gatan, helt plötsligt bara strömmade det in fler och fler. Rätt som det var hade de även ett kamerateam med sig också. Vad är det som händer nu tänkte vi, varför måste de vara på just den här gatan. Men det verkade som att det inte hade hänt något allvarligt i alla fall och de brydde sig inte om oss heller, utan det verkade som att de bara var där för att filma något. Söndagen spenderades på stranden, som vi hade längtat efter det. På eftermiddagen åkte vi till Burleigh som är lugnt och stilla, det ligger cirka 10 min från Surfers. Där lagade vi mat på en grillplats och resten av kvällen hängde vi på Mc Donalds och surfade på deras trådlösa.

Idag har vi också bara legat på stranden, här är det inte så mycket turister så vi har haft stranden nästan för oss själva. På strandpromenaden går pensionärer och mammor med barnvagnar förbi, även en hel del joggare. Det är lugnt och fridfullt här och ganska mysigt. Nu ska vi börja med kvällsmaten, samma som i går, cous cous med kött. Vi har även investerat i en sweet chili sås för att piffa upp våra maträtter med, passa perfekt till cous cous. Rekommenderas skarpt. Vi kommer att stanna här tills på torsdag då vi åker tillbaka till Brisbane. Vi har det väldigt mysigt här och det känns nästan lite som att vi har hamnat på en resort vi har tillgång till dusch, toa, grillplats, internet och tvättmaskiner. Även om allt är väldigt sporadiskt så har vi i alla fall tillgång till det. Så nu ska vi bara njuta av solen och ha det riktigt gött!


















Inga kommentarer: